Breed draagvlak voor plannen Eendragtspolder

Zevenhuizen – Het concept schetsontwerp voor het nieuw in te richten terrein tussen de Willem-Alexander Baan en Zevenhuizen, gelegen langs het Schelpenpad, kan rekenen op een groot maatschappelijk draagvlak. Dat werd maandagavond duidelijk, toen omwonenden en belangstellenden in de roeibaanaccomodatie kennismaakten met de plannen.

Het negen hectare grote terrein in de Eendragtspolder wordt heringericht vanwege het WK roeien, dat eind augustus 2016 plaatsvindt op en rondom de Willem-Alexander Baan. Gezien het grote aantal voertuigen dat tijdens het evenement richting de roeibaan zal rijden, is de aanleg van twee hectare groene parkeergelegenheid noodzakelijk. De overige zeven hectare wordt volgens het conceptontwerp ingericht met onder meer wandelpaden, boomgaarden en kinderspeelplaatsen.

Overigens wordt tijdelijk één hectare terrein (liggend direct rechts naast de groene parkeervelden) vermoedelijk gebruikt als extra parkeergelegenheid tijdens het WK. Dit vanwege de alsnog krappe capaciteit die met de 2 hectare wordt gecreëerd. Na het WK wordt deze hectare ingericht met planten, zoals riet. Hiermee wordt de parkeergelegenheid afgeschermd van het weidse natuurgebied.

Van de ongeveer tachtig omwonenden die op de informatieavond afkwamen, was het overgrote deel enthousiast over het ontwerp. Enkele omwonenden vrezen echter dat de speelweiden, die grenzen aan het parkje achter het Hazeveld en de Wielewaal, een grote aantrekkingskracht hebben op hangjongeren. De bewoners zien die plekken voor vertier dan ook liever iets verderop liggen.

Op basis van de reacties maken de landschapsarchitecten het schetsontwerp voor de inrichting van de negen hectare definitief. Het plan wordt vervolgens voorgelegd aan het bestuur van het Recreatieschap Rottemeren, dat begin december een definitief besluit neemt. Bij een positief besluit wordt zo snel mogelijk gestart met de aanleg van de groene parkeergelegenheid, zodat deze gebruikt kan worden tijdens het WK roeien.

(Bron: www.hvhonline.nl, 20-11-2015)

Dit bericht is geplaatst in Algemeen nieuws, Flora en fauna, Landschap, Recreatie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *