Bijna twee miljoen voor parkeren en recreatie Eendragtspolder

Zevenhuizen – Voor de aanleg van parkeerplaatsen en recreatieve voorzieningen in de Eendragtspolder reserveert het Recreatieschap Rottemeren een bedrag van 1,9 miljoen euro. Dat heeft het algemeen bestuur 3 december besloten.

EendragtspolderHet geld is bedoeld voor de inrichting van een groene parkeervoorziening op twee hectare en recreatieve voorzieningen op de overige zeven hectare langs het Schelpenpad in Zevenhuizen. In samenwerking met bewoners en andere belanghebbenden hebben landschapsarchitecten hiervoor een schetsontwerp gemaakt.

Prioriteit heeft nu de aanleg van zo’n vierhonderd groene parkeerplaatsen dicht bij de Willem-Alexander Baan. Daar wordt in augustus het WK roeien gehouden. Voor de overige zeven hectare zijn tijdens een ontwerpsessie ideeën geopperd als schooltuintjes, een boomgaard, een speelpolder en trimelementen. Met een kleine groep inwoners en andere belanghebbenden worden deze verder uitgewerkt en uitgevoerd.
De gemeente Zuidplas moet nog vergunning verlenen voor de plannen. Ook moet het recreatieschap overeenstemming bereiken met omwonenden, de roeibaan en andere belanghebbenden over het maximaal aantal keren dat de groene parkeervoorziening wordt gebruikt.

De inrichting van de negen hectare is een van de projecten van ‘De Rotte verdient het’, een programma dat moet zorgen voor meer recreanten, kansen voor ondernemers en een efficiënt beheer van recreatiegebied Rottemeren.

(Bron: www.hvhonline.nl, 07-12-2015)

Dit bericht is geplaatst in Algemeen nieuws, Flora en fauna, Recreatie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *